Гуардиола: Юнайтед нямат пари за моите играчи

Гуардиола: Юнайтед нямат пари за моите играчи  | StandartNews.com

Мюнхен. Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола предупреди Манчестър Юнайтед, че на "Олд Трафорд" нямат достатъчно пари за неговите най-добри футболисти. Специалистът също така добави, че Ариен Робен, Бастиан Швайнщайгер и Томас Мюлер не искат да напускат немския шампион.

През летния трансферен прозорец Луис ван Гаал, който пое "червените дяволи", имаше големи апетити към някои от футболистите на баварския колос. До трансфери обаче така и не се стигна.

Гуардиола пък отговаряше на въпроси по време на пресконференцията преди днешния мач срещу Манчестър Сити от груповата фаза на Шампионската лига.

На въпрос дали е трябвало да отказва на Ван Гаал, Гуардиола отговори: "Те (Юнайтед - бел.ред.) нямаха достатъчно пари."

"Виждам, че похарчиха доста. Това е добре за моя приятел Луис. Част от играта е. Всички клубове в света искат футболистите на другите отбори. Всичко зависи от играча. Ако иска да играе, ще играе. Ако иска да остане, ще остане", коментира още Пеп.

На въпрос, защо според него Юнайтед се е провалил миналия сезон и не е успял да се класира за Шампионската лига, Гуардиола заяви: "Това е добър урок за големите. Те си мислят - "Ние сме непобедими и силни", но ето, че не са тук. Може и следващия сезон да останат извън турнира. Затова футболът е невероятна игра. Всяка една седмица трябва да си готов и да го показваш."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай