Готвят голям капан на Бербатов. Причината

Конгресът пред март може и да не е изборен

Готвят голям капан на Бербатов. Причината | StandartNews.com

Конгресът на Българския футболен съюз на 18 март няма да бъде изборен. Това са прогнозирали пред колегите от dsport източници от БФС.

Родната централа ще се води от Устава си и така нямало да се реализира желанието на кандидата за нов президент Димитър Бербатов. Опората на настоящото ръководство ще бъде, че към настоящия момент има внесени жалби спрямо предходния извънреден Конгрес, които съдът още не е разгледал и няма произнесено решение. Докато не се получи съдебно заключение, няма как да бъде свикан нов изборен Конгрес, защото може впоследствие да се стигне до обявяване на невалидност спрямо съдебното решение по предходния.

Именно едно такова дело предстои следващите дни, поясниха от БФС. В Софийски градски съд (СГС) ще има заседание по една от внесените жалби около решенията на последния Конгрес и вписването на Борислав Михайлов. Направена от медията справка в графика на заседанията на СГС и установи, че и следващия месец на 8 март в 11 часа има друго насрочено търговско дело с подател ФК Балкан и ответник Български футболен съюз, което ще бъде със съдия – докладчик Радостина Данаилова.

Именно жалби (3) от клубове към БФС спират и вписването на решенията от 12 октомври и преизбирането на Михайлов, както новия състав на Изпълкома. Докато няма решение по въпросните търговски дела, вписването е замразено, а след съдебно решение, ще се премине към процедура по вписване или отказ.

Също така източниците в БФС твърдят, че с внесената втора подписка от екипа на Димитър Бербатов, бившият нападател на България и Манчестър Юнайтед признава легитимността на насрочения от Съда извънреден Конгрес в края на миналата година и преизбирането на Борислав Михайлов.

Причината – в последните документи, включително подписка от страна на клубовете за нов изборен конгрес на БФС на 18 март, присъстват подписи на клубове, които са били приети за нови членове на БФС на 12 октомври, с което Бербатов автоматично приемал валидността на изборите и решенията на извънредния Конгрес в НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай