Голям скандал в Париж! Разследват организатори на Олимпиадата

Разследващите се интересуват от близо 20 договора

Голям скандал в Париж! Разследват организатори на Олимпиадата | StandartNews.com

Офиси на агенции и институции, сред които и този на Организационния комитет за Олимпийските игри в Париж през 2024 година бяха претърсени в сряда във връзка с разследване на финансовите власти, съобщи АФП.

Комитетът и офисите на компаниите "Дубл 2", "Юнибен", "Обо" и "Панам 24" са били претърсени.

"Тези операции ще извършват в рамките на разследване на финансовите власти за незаконни лихви, фаворизиране и укриване, свързани с пазари на Олимпийските игра 2024. Разследването е започнало на 20 юни 2023", казва източникът на информацията.

"Париж 2024 потвърждава, че финансовите власти бяха в офисите на 18 октомври и получиха цялата информация, която търсеха. Париж 2024 сътрудничи изцяло на разследването", съобщиха от Комитета.

Показателно е и претърсването на "Панам 24", която обединява пет от най-големите агенции за организиране на събития, сред които са церемониите по откриването на Олимпийските и Параолимпийските игри, предвидени за 26 юли и 28 август.

Първите две разследвания касаеха съмнения в фаворизиране и отклоняване на публични средства при разпределянето на пазари от Организационния комитет за Париж 2024 и "Солидео" - компания, свързана със строежа на олимпийски съоръжения.

Разследващите се интересуват от близо 20 договора, в които има потенциални сериозни нарушения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай