Глушков пада в краката на Минчев

Глушков пада в краката на Минчев | StandartNews.com

Любомир Минчев получи официално покана да води националния отбор по баскетбол за мъже. Това съобщиха от родната федерация. Както е известно, Шарон Друкер отказа да поеме тима заради лични причини. И не остави избор на федерация, след като единственият друг кандидат бе именно Минчев. Разбира се, все още се чака отговорът на Любо, който в момента е треньор на "Берое". За целта шефът на БФБаскетбол Георги Глушков ще трябва да му падне на крака. Минчев се почувства обиден, след като в последния момент го пренебрегнаха заради Друкер. Старозагорци играха снощи в Балканската лига срещу "Морнар". Ако преговорите с Любо ударят на камък обаче ще стане страшно, тъй като кандидати няма, а националният отбор вече повече от година няма селекционер.

Все пак лъч светлина за родния баскетбол дойде от Елеонора Рангелова. Генералният секретар на родната федерация получи номинация и ще е сред осемте комисари в баскетболния турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Надпреварата ще се проведе от 6 до 21 август. Рангелова ще е единствената жена сред комисарите. Тя ще наблюдава, както мъжките, така и женските двубои.

"Толкова съм щастлива! Аз обичам да мечтая, но да бъда част от Олимпиадата в Рио - за това дори не съм имала смелостта да мисля. Понеже е огромна чест, все още ми звучи невероятно", сподели Рангелова. Подобна чест като тази на Елеонора от страна на ФИБА са получавали само двама българи - Валентин Лазаров и легендата Артеник Арабаджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай