Гъркиня спечели старта за Световната купа в Божурище

Гъркиня спечели старта за  Световната купа в Божурище | StandartNews.com

София. Гъркинята Моника Мартини с кобила Клеопатра VI спечели старта за Световната купа по прескачане на препятствия, който се проведе днес на база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище. На второ място остана сънародника на победителката Янис Скандалис с кон Набаб Ландлес. Третата позиция зае българския ездач Ивайло Бонев с кон Кунлан 2. Той живее и тренира в Германия. Четвърти е друг елитен български състезател - Ангел Няголов с Картина 8.

Първата част на изпитанието без грешка преодоляха само четиримата състезатели, които се класираха и на бараж. Там обаче паркура от 6 препятствия чисто преминаха Мартини и Скандалис.

Времето не беше с българските представители. Поривите на вятъра се засилиха при излизането на Няголов и това го затрудни допълнително.

Независимо от неблагоприятните метеорологични условия турнирът премина при отлична организация. Наградният фонд за големия приз на конна база "Ген. Крум Лекарски" беше 25 000 евро, а общо за състезанието бяха раздадени 39 000 евро. Организацията струваше 170 000 лв., като 50 000 лв. от тях осигури спортното мининстерство. Останалите средства предоставиха БОК, Българския спортен тотализатор и спонсори.

Страната ни е единствената на Балканския полуостров, която организира кръг от Световната купа по конен спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай