Футболисти от „Лудогорец“ доброволци в училищна инициатива

Футболисти от клуба се включиха в кампанията на училище „И.С. Тургенев“ в Разград за създаване на интерактивен етнографски кът

Футболисти от „Лудогорец“ доброволци в училищна инициатива | StandartNews.com

Капитанът на орлите Светослав Дяков и колегите му Димо Бакалов и Пламен Илиев заедно със семействата си участваха в първата акция „Направи си сам!“, в която деца, родители и учители заедно създават интерактивен етнографски кът „Капанско село“ в двора на училището. В групата на „Лудогорец“ се включи и изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, който е член на обществения съвет на училище „Тургенев“. Доброволците засаждаха   цветя и зеленчуци в градината, която ще е част от стопанската ферма на интерактивното село.

Кампанията ще продължи с изграждане и на останалите елементи от ентнографския кът. Ще се организират и акции за събиране на автентични  предмети от бита на капанците. Идеята е във всяка следваща инициатива да се включват все повече хора от местната общност, които с добровелен труд и дарения да подкрепят проекта на училището, обясни директорът на учебното заведение Милена Орешкова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай