Фродо става началник в Нова телевизия

Той ще поеме поста от досегашния шеф Веселин Василев

Фродо става началник в Нова телевизия | StandartNews.com

Витомир Саръиванов ще е новият директор на спортната редакция в Нова телевизия, съобщава Lupa.bg.

Журналистът ще поеме поста от досегашния шеф Веселин Василев. До дни се очаква и официалното съобщение за рокадата.

Засега не са ясни причините за промяната на върха в спорта на Нова телевизия.

През август 2019-а конфликт на интереси сложи край на кариерата на Витомир Саръиванов в БНТ. Така само година след като стана шеф на спорта в държавната медия, журналистът се раздели с поста си.

Тогава се заговори, че причина за „отлюспването” е шоуто „Спортисимо”, лансирано лично от него в обществения ефир. Саръиванов бе негов продуцент, което означава, че е прибирал пари за всеки излъчен епизод.

Фродо, както открай време наричат Саръиванов заради приликата му с главния герой от „Властелинът на пръстените”, си тръгна с подвита опашка от телевизията-майка малко след като бе обявено, че спортните журналисти там минават под ръководството на колегата му Сашо Йовков.

Вито бил съкратен, защото генералният директор Емил Кошлуков преценил, че вече няма нужда от него. „Той на практика остана без работа, след като Сашо Йовков зае мястото му като шеф на спорта, а предаването му „Спортисимо” бе свалено от ефир. За да намерят нещо, заради което да взима заплата, трябваше да уволнят някой друг”, твърдят запознати.

Още когато пое БНТ, Емил Кошлуков обяви, че телевизията е на червено. Затова се налагали сериозни съкращения. Първото, което направи, бе да възложи пиара на външна фирма и да се освободи от целия отдел. Второто – да свали от ефир скъпите предавания като „Спортисимо”.

Малко повече от година по-рано, през юни 2018-а, Витомир се раздели с бТВ. Договорът на спортния журналист би прекратен изненадващо и той начери пристан в държавния Канал 1. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай