Франция депортира автобус с руски фенове

Франция депортира автобус с руски фенове | StandartNews.com

Руснаците се оплават, че страдат мирни граждани, а не хулиганите

Франция е задържала и смята да депортира цялата официална делегация с руски фенове. Това съобщи пред ТАСС шефа на обединението на руските фенове Александър Шпригин.

В предградията на Кан полицията е блокирала автобуса в която пътували руските фенове, които са пътували към Лил. „Сега ни обявиха, че целия автобус ще бъде депортиран, но ние чакаме консула. Плашат ни със сила. Това е безобразие, защо депортират официалната група от фенове, които са участвали в безпорядъците в Марсилия? Смятаме това за показна акция, те изтърваха ситуацията на 11-и и сега го отиграват на гърба на мирните граждани. Ние няма да се подчиним", Шпригин. Той се оплака, че полицаите не им дават обяснения, няма и преводач. На един феновете полицаите казали, че ще депортират руснаците за тероризъм. Две момичета са отведени от местната полиция. В Туитър Шпригин добави, че полицията е приготвила 29 постановления за депортация.

Шпригин се оплака още, че пътниците не са допускани даже до тоалетната, не им се дава вода, а също така са лишени от използването на климатици. Викана е линейка за пътници на които им е станало лошо.

Френските власти съобщиха, че задържаните руснаци ще бъдат изведени от страната. По-рано през деня са обискирани стаите в хотела в които са били настанени руснаците от обединението на руските фенове.

Малко преди 12, 40 българско време Шпригин съобщи в Туитър, че част от руснаците вече ги карат към летището, а самолетните билети ще са за тяхна сметка.

 

Още за размириците и руските фенове ТУК и ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай