Финалите на конференциите в NFL през този уикенд по MAX Sport 2

Плейофите предложиха доста изненади

Финалите на конференциите в NFL през този уикенд по MAX Sport 2 | StandartNews.com
  • NFL вече е на само едно стъпало преди Супербоул и този уикенд предстоят финалите на двете конференции, които феновете на американския футбол отново ще могат да гледат по MAX Sport.
  • Плейофите предложиха доста изненади, като в крайна сметка до двата финала достигнаха Канзас Сити Чийфс, Синсинати Бенгалс, Лос Анджелис Рамс и Сан Франциско 49.

Първо ще бъде определен шампионът на AFC (Американската футболна конференция). До финала достигнаха Канзас Сити Чийфс и Синсинати Бенгалс. Канзас определено влиза в двубоя като фаворит. Чийфс завършиха на второ място в конференцията през редовния сезон и са шампионът на AFC от последните две години, в една от които се поздравиха и с победа в Супербоул. За да стигнат до този мач тимът от Канзас Сити победи в плейофите Питсбърг Стийлърс и Бъфало Билс в епичен мач след продължения с резултат 46:32.

Синсинати Бенгалс пък завърши редовния сезон на 4-то място в конференцията. През редовния сезон Бенгалс бе един от отборите, който победи Чийфс и далеч няма да се чувстват обречени в предстоящия сблъсък. Освен това отборът от Синсинати натрупа и самочувствие, след като в предишния кръг на плейофите отстрани лидера в конференцията от редовния сезон Тенеси Тайтънс, а преди това се справи и с Лас Вегас Рейдърс.

Двубоят Канзас Сити Чийфс – Синсинати Бенгалс е в неделя вечер, 30 януари, от 22:00 ч. и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.

След това, след полунощ от 01:30 ч., отново по MAX Sport 2, предстои и финалът на NFC (Националната футболна конференция). В него се изправят Лос Анджелис Рамс и Сан Франциско 49. Достигането на тези два отбора до този двубой може да се счита за изненада, тъй като Рамс завършиха на 4-то място в конференцията през редовния сезон, а Найнърс на 6-о.

Тимът от Лос Анджелис достигна до финала на конференцията, след като в предишния кръг детронира шампиона Тампа Бей Бъканиърс, а преди това се справи с Аризона Кардиналс. За Рамс това ще бъде втори финал на конференцията, откакто тимът се премести от Сейнт Луис в Лос Анджелис през 2015 г. Те играха на финала на NFC през 2018-а и го спечелиха, след което обаче не можаха да сe поздравят с успех в Супербоул.

Сан Франциско пък триумфира с титлата на NFC година по-късно, през 2019-а, но също впоследствие загуби Супербоул. В исторически план Найнърс определено са и по-опитният тим, като са и един от най-титулуваните отбори в NFL с общо 5 победи в Супербоул и 7 титли на NFC.

Привидно обаче отборът от Лос Анджелис влиза като фаворит в двубоя, особено след победата над Тампа Бей. Рамс ще имат и допълнителен стимул за победа, тъй като ако спечелят, то след това ще излязат в Супербоул, който ще се проведе в нощта на 13-и срещу 14 февруари не къде да е, а на техния стадион в Лос Анджелис и който също ще бъде част от програмата на MAX Sport.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай