Фетел тръгва първи за Гран при на САЩ

Фетел тръгва първи за Гран при на САЩ | StandartNews.com

Остин. Себастиан Фетел подобри най-доброто време на съотборника си от Ред Бул Марк Уебър в последните секунди от квалификацията за Гран при на САЩ. Германецът записа време от 1:36.338 минути на пистата "Америка" и така си осигури 44-ия полпозишън в кариерата си. Времето на Уебър бе 1:36.441 минути и му позволи да се задържи пред пилота на Лотус Ромен Гросжон.

Нико Хулкенберг финишира четвърти и на старта ще е пред единствения пилот на Мерцедес, стигнал до Q3, Луис Хамилтън. Фернандо Алонсо остана шести, а съотборникът му Фелипе Маса бе 15-и. Серхио Перес отново се представи по-добре от другия пилот на Макларън Дженсън Бътън и на старта ще е седми. Заместникът на Кими Райконен в последните две състезания от шампионата в Лотус Хейки Ковалайнен също влезе в топ 10 и ще заеме осмата позиция.

Валтери Ботас, който беше най-бърз в Q1, даде малко надежда на Уилямс и финишира девети. Вторият мексиканец на стартовата решетка Естебан Гутиерес ще се подреди 10-и пред Даниел Рикардо, Пол ди Реста и Дженсън Бътън.

14-ото място остана за Нико Розберг, който финишира далече от съотборника си и от челото.

Квалификацията се оказа слаба за пилота на Форс Индия Адриан Сутил, който отпадна още в първата част заедно с Пастор Малдонадо, двата болида на Марусия и пилотите на Кейтръм. Сутил се оплакваше по радиото от трафика и колата си и така времето му отново се оказа недостатъчно, за да премине в Q2.

Макс Чилтън също показа постоянство в представянето си и отново финишира последен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай