Фетел атакува скуката с пиячка

Себ изтри Шуми от рекордите след успех в Тексас

Фетел атакува скуката с пиячка | StandartNews.com

Себастиян Фетел не спира да празнува с пиячка, тъй като продължава да печели без проблеми и вече му е скучно. Осигурилият си предсрочно четвърта поредна титла във Формула 1 германец по навик отвя конкуренцията. Този път пистата бе в Остин, Тексас, за Гран При на САЩ. След състезанието пилотът на "Ред Бул" дори не се поколеба и надигна бутилка йегермайстар - немски горчив ликьор.

"Много е вкусно", отсече Себ. С успеха си Фетел постигна 8-а поредна победа във Формула 1. Така той задмина рекорда на идола си Михаел Шумахер.

"Това е невероятно. Не съм вярвал, че такова нещо може да стане. Гледах Шумахер по телевизията и мечтаех просто да имам шанса да се докосна до него. А сега го задминах. "Изобщо не ми е скучно. Да, станах предварително световен шампион, но това не означава, че ще подценя останалите състезания", поизлъга Себ.

"Надявам се, че виждате това. Сега трябва да се концентрирам и да спечеля в Бразилия", допълни още Фетел. Отборът му "Ред Бул" също постави рекорд в САЩ. Механиците на тима подобриха собственото си постижение за най-бързо спиране в бокса. Хората от "Ред Бул" оправиха болида на Марк Уебър за магическата 1,923 сек. По време на Гран При на Малайзия по-рано те пуснаха Фетел за 2,03 сек. Вторият в класирането при пилотите Фернандо Алонсо пък бе принуден да кара с настинка в състезанието.

"Чувствам се ужасно. Мускулите ме болят. По време на състезанието ми се запуши носът от сополи", призна Алонсо, който завърши пети в Тексас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай