Феновете на Дунав към Борисов: Помогнете ни

Запалянковците посочват, че "бъдещето на отбора е обвито в мъгла, като утрин край голямата европейска река"

Феновете на Дунав към Борисов: Помогнете ни | StandartNews.com

Централният клуб на привържениците на Дунав Русе „Дунав завинаги“ изпрати официално писмо до министър председателя на България Бойко Борисов, с което иска да адресира ситуацията в клуба. В него се изказва молба към премиера да помогне за спасението на клуба от Русе. Ето и целия текст на писмото:

До г-н Бойко Борисов,

Министър-председател на Република България

Уважаеми Господин Борисов,

За първи път прибягваме до възможността да пишем на Вас. Поводът да пристъпим към това действие е състоянието на нашия любим футболен отбор – Дунав от Русе. А то не е никак цветущо.

Клуб с история и постижения в родното първенство, а и в Европа. Макар и само с две участия в турнира, известен преди като Купата на УЕФА, а днес Лига Европа, Дунав е единственият български отбор с победа срещу италианския гранд Рома. След четвърт век лутания из ниските нива на футбола, Дунав се завърна в елита преди три години. Четвърти пореден сезон отборът ни събира на своите мачове в Първа лига хиляди на Градския стадион в Русе, независимо от техния произход, социален статус, етническа и политическа принадлежност.

След заявеното оттегляне на досегашния благодетел на клуба – д-р Симеон Симеонов, в момента бъдещето на отбора обаче е обвито в мъгла, като утрин край голямата европейска река. Въпросителните следват една след друга – футболистите не знаят днес къде ще тренират, утре дали ще обядват, осигурен ли е транспорт за следващия. На фона на всичко това, момчетата успяха да спечелят известен брой точки в първенството, който им осигурява място не просто над спасителната линия, но и не толкова далеч от първата шестица. И всичко това „на мускули“ с все по-скромните възможности, които има клубът с най-малкия бюджет в Първа лига.

Сега към същинската част. Обръщаме се към Вас с молба, Вие като министър-председател на България да помогнете за спасението на нашия любим отбор. Ние, а и хиляди други русенци, искаме да има футбол в Русе – най-големият български град по поречието на р. Дунав и един от най-европейските градове на територията на държавата ни. За нас Дунав е повече от всичко. Ние изживяваме всеки мач, всяка една негова секунда, всеки един удар. Обикаляме цяла България и за разлика от други в съперничествата с другите на терена, създаваме приятелства на трибуните, радваме се на победите, но плачем и на загубите. За някои хора, футболът в Русе е единственият начин да разпуснат, да се забавляват. А той в градът ни е мероприятие, което поне два пъти в месеца, както вече споделихме, обединява хиляди русенци и ги събира заедно на трибуните на Градския стадион. Стадион, за който бяха отпуснати държавни средства от министър Красен Кралев, за обновяването му, поставяне на нова трева и осветление. Вярваме, че с Ваше съдействие, Дунав може да има спокойно бъдеще, без да се притесняваме всеки сезон дали ще има достатъчно пари, за да запазим мястото си сред най-добрите, дали ще изпаднем и други подобни въпроси, които не са подобаващи за отбор от град като Русе.

Искрено се надяваме, че възможно най-скоро ще се запознаете с нашия проблем, ще дадете гласност и ще предприемете действия по него. За да го има Дунав, да радва русенци и да пълни стадиона! Благодарим Ви, предварително!

Русе, 16.10.2019 г. С уважение:

Централен клуб на привържениците на ФК „Дунав“ Русе „Дунав завинаги“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай