Феноменален Моци прати Лудогорец в Шампионска лига

Феноменален Моци прати Лудогорец в Шампионска лига | StandartNews.com

Гол в 90-ата минута, изгонен вратар и румънец на вратата на "орлите" гарантираха еМОЦИята в мача

София. Лудогорец отстрани румънския Стяуа с 7:5 след драматични дузпи (1: 0 в редовното време) в срещата-реванш от плейофния кръг на Шампионската лига, която се игра на националния стадион "Васил Левски". Така България за втори път ще има отбор в един от най-престижните турнири в света на футбола.

Още в самото начало на мача, в 7-ата минута, гостите от Стяуа изпуснаха невероятна възможност - Санмартеан се справи с трима играчи на „орлите" и асистира на Кешеру, който обаче от 5 метра не улучи вратата. След първоначалния шок разградчани се окопитиха и започнаха с активните разигравания и игра в нападение. Последваха няколко добри атаки по десния фланг, като при едната Мишо Александров стреля силно, но стражът на Стяуа Арлаускис спаси. Домакини и гости си размениха по една обещаваща атака, но безрезултатно. Отлична комбинация на „орлите" обърка защитата на Стяуа, но Безяк не успя да я завърши с гол. Последва нов негов пропуск с глава покрай лявата греда в 35-та минута след отлично центриране на Александров.

В 43-та минута момчетата на Георги Дерменджиев създадоха първото си чисто положение. Атака на скорост отдясно завърши с подаване по земя към намиращия се на 5 метра от голлинията Мисиджан, който обаче се размина с топката.

Втората част стартира с нов голям пропуск на Мисиджан с глава, но над напречната греда. Втората изключително опасна ситуация пред вратата на Владо Стоянов дойде в 63-та минута след центриране от фаул. Подаването намери Цукала, който стреля с глава, Стоянов прояви рефлекс и изби, след което топката рикошира в лявата греда и излезе в корнер. В 71-та минута дойде добро центриране на Ешпиньо от корнер, но трима футболисти на Лудогорец не успяха да намерят топката, за да я пратят в мрежата на гостите от Румъния.

След още няколко пропуска се стигна до 90-та минута на мача, в която феноменален гол на Вандерсон остави Лудогорец в борбата за място в Шампионската лига и оформи общия резултат към момента от двете срещи 1:1. Ешпиньо центрира от корнер, топката бе изчистена от защитата на гостите и попадна на крака на намиращия се на 2 метра извън наказателното поле Вандерсон, чийто великолепен удар от воле профуча покрай Арлаускис и остави стража на Стяуа с отворена уста. Този гол прати мача в продължение.

В 97-та минута гостите трябваше да останат с човек по-малко на терена, след като Варела фаулира Марселиньо, но съдията му спести втория жълт картон в мача.

В 119-та минута българският вратар Владо Стоянов получи червен картон за нарушение срещу откъсващия се Варела, който трябваше да бъде изгонен още в 97-ата минута на двубоя. Стигна се до дузпи, а на вратата за „орлите" застана румънецът Козмин Моци.

Дузпите:

1:0 Козмин Моци

1:1 Клаудиу Кешеру

Вандерсон - изпуска

Пол Първулеску - изпуска, Моци спасява

2:1 Юнес Хамза

2:2 Лукаш Шукала

3:2 Жуниор Кайсара

3:3 Адриан Попа

4:3 Марселиньо

4:4 Фернандо Варела

5:4 Светослав Дяков

5:5 Андрей Препелица

6:5 Фабио Ешпиньо

Корнел Ръпа - изпуска, Моци спасява и се превръща в героя на Лудогорец!


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай