Фен отложи евтаназията си заради любимия отбор

Фен отложи евтаназията си заради любимия отбор  | StandartNews.com

Понякога любовта към любимия футболен отбор наистина няма граници. Поредният пример идва от Белгия. Местен запалянко, болен от неизлечима болест, отложил часа за евтаназия си, за да може да гледна за последен път тима на сърцето си - Брюж, информира Independent.

Историята на 41-годишния Лоренцо Шоонберт е трогателна и същевременно изключително тъжна. В неделя той поема към стадион "Ян Брейдел" за двубоя срещу местния съперник Мускрон. Отива заедно със 7-годишната си дъщеря - Дина, за да надуе свирката за началото на дербито.

Шоонберт е претърпял 37 неуспешни операции за последните 20 години. В крайна сметка той се съгласява с докторите да се подложи на евтаназия, както позволява местен закон. Снощи семейството на Лоренцо обяви официално, че смъртоносната инжекция е била бита.

Крайният акт е трябвало да бъде извършен по-рано, но е отложен заради желанието на мъжа да изглежда "още една победа" на своя любим тим.

"Това е последното и най-скъпото ми желание преди да умра", заяви Шоонберт.

На стадиона има близо 20 000 запалянковци. Дори бе издигната голям банер - "YNWA - Lorre", като О-то на Лори е направено като емблемата на "Брюж".

Лоренцо получава възможността да изгледа успеха с 3:0 на своите любимци от ВИП-ложа. С успеха пък Брюж запази лидерското място в класирането.

След края на мача Шоонберт призна, че това е перфектното изпращане. Сбогува се с тима със сълзи на очите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай