Циркът е пълен! Избраха ли Бербатов за шеф на БФС

Бившият нападател получи 100% от гласовете на импровизирания "конгрес"

Циркът е пълен! Избраха ли Бербатов за шеф на БФС | StandartNews.com

Делегати от 76 клуба "избраха" Димитър Бербатов за президент на БФС преди минути.

Той получи 100% от гласовете на импровизиран конгрес, който бившият нападател и екипът му проведоха в НДК днес. Той обаче не е официален, а ръководството на футболната централа го определи като фарс.

Официално насроченият за днес конгрес бе отменен от БФС още на 1-и март. Преди дни обаче Бербатов заяви, че той все пак ще се проведе и представителите на футболната централа ще бъдат днес в НДК. Бербатов призова клубовете също да пратят свои представители там.

От футболния съюз обясниха, че техните предствители няма да правят конгрес, а само се събират на конференция.

"Залата е резервирана и платена, 30 хиляди лева, ако има конференция с пет човека, тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете. Ясно е какъв цирк се разиграва, но конгрес има, конгресът не е отменен", обяви Бербатов при пристигането си пред НДК сутринта.

В двореца на културата пристигна и министърът на спорта Радостин Василев, който каза, че е дошъл да провери какво става и Министерството на спорта ще изготви доклад.

Междувременно представителите на 76 клуба се настаниха в зала 3 на НДК и започнаха да провеждат "конгрес". Те решиха да освободят сегашното ръководство на БФС, начело с Борислав Михайлов.

След това със 100% от гласовете на делегатите за президент беше "избран" Бербатов. 

От ръководството на БФС реагираха остро на случаващото се:

"Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава! Провеждането на абсолютно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за официално, при това – пред безучастния поглед на държавните власти – е недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни" се казва в становище на футболната централа.

Тя е сезирала за случая ФИФА и УЕФА. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай