Евробоец! ЦСКА отстрани БАТЕ в Лига Европа

Червените спечелиха с 2:0 на "Българска армия"

Евробоец! ЦСКА отстрани БАТЕ в Лига Европа | StandartNews.com

ЦСКА продължава напред в третия кръг на Лига Европа! "Червените" победиха с 2:0 БАТЕ Борисов в тежък мач на "Българска армия". За съжаление нямаше публика на стадиона, която да се зарадва на заслужения успех. 

Така тимът на Стамен Белчев е вторият български участник в следваща фаза на евротурнирите, заедно с Лудогорец..

Датата 17 септември носи история и традиции за ЦСКА. На този ден бяха повалени Нотингам и Ювентус.

Българският тим започна по-активно в началото, но беларусите изравниха играа към 10-ата минута. Именно тогава БАТЕ отправи и първия точен удар по посока на една от двете врати, но шутът на Нехайчик не затрудни Бусато.

В 25-ата минута Скавиш изведе Вилумсон сам срещу Бусато, но стражът на червените излезе отлично и спаси шута на халфа.

В 33-ата минута играч на БАТЕ нацели напречната греда след като засече с глава центриране отляво

Вилумсон опита да направи добавка отново с глава и игра с топката, а стражът на червените не прецени добре ситуацията и го удари с юмрук в главата. Реферът прецени, че това е дузпа и посочи бялата точка, но Бусато се реваншира и хвана изстрела на Милич.

Очаквано, "червените" получиха импулс и резултатът дойде.

Йомов получи отляво, финтира бранител и отправи много опасен фалцов шут с десния крак. Шчербетски успя да избие, но Соу вкара с добавка от 5-6 метра в празната врата.

Попадението дойде в отличен момент, точно преди почивката. Али Соу също бе на ниво в много важна ситуация в мача.

Десет минути след почивката Енрике дриблира отляво и шутира по земя, но Шчербитски спаси. В 67-ата минута и Санкаре отправи бомбен изстрел, който профуча покрай дясната греда.

В 67-ата минута напречната напречната греда отново спаси българския тим след топовен шут извън наказателното поле на Скавиш, за което спомогна и добрата намеса на Бусато,

В последните секунди на добавеното време двама души от ЦСКА изскочиха на празна врата, като Греъм Кери необезспокоявано вкара втория гол за "червените". 

След седмица предстои изключително важен мач за ЦСКА. Трети квалификационен кръг срещу Торсхавън от Фарьорските острови. Битка за място в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай