Етър ще диша във врата на Черно море цяла зима

Играчите на Краси Балъков удариха Септември с 2:0

Етър ще диша във врата на Черно море цяла зима | StandartNews.com

Етър (Велико Търново) спечели заслужени три точки срещу Септември (София), като победи с 2:0. Така "виолетовите" ще зимуват на 7-ма позиция в класирането на Първа лига и са само на точка от Топ 6. В срещата от 20-ия кръг в родното първенство попаденията за домакините реализираха Велко Батрович в 28-ата минута и Крум Стоянов в 76-ата. 

Първата по-сериозна възможност се откри пред играчите на Красимир Балъков. Първо Венцислав Василев стреля, но над вратата, а малко след това Флорант Боджадж също опита да вкара, но удърът му бе твърде слаб и не създаде проблеми за Георгиев. В 28-ата минута Етър поведе! Велко Батрович проби отляво преодоля съперников играч и навлезе в наказателното поле, след което с фалцов изстрел разпечата вратата на Янко Георгиев. До края на първата част столичани имаха възможност да изравнят, но Георги Русев стреля твърде слабо и не застраши вратата на домакините.

През втората част първата по-интересна ситуация дойде едва в 67-ата минута, когато Аласана Мане шутира от фаул, топката се удари в стената и попадна в Дани Младенов, който от неудобна за него позиция отправи хубав удар, но коженото кълбо мина покрай гредата.

Десетина минути по-късно Етър сложи точка на спора. Мане напредна и се пребори с трима играчи на гостите, след което намери Крум Стоянов, за който не бе проблем да реализира първия си гол за "виолетовите". Минути по-късно Георги Стоичков опита да върне интригата в мача, след като шутира силно, но топката мина покрай вратата.

Така с тази трета поредна победа "болярите" са седми с актив от 30 точки и са само на една от шестата позиция, която е заета от Черно море. Играчите на Балъков са с цели 5 пункта пред Локомотив (Пловдив). Септември пък са на 13-та позиция с 14 точки в актива си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай