Ето кой спаси от смърт вратаря Гошо Петков на терена

Дениз Йълмаз - лекарят на "белите", разказа как се е борил за живота на футболиста

Ето кой спаси от смърт вратаря Гошо Петков на терена | StandartNews.com

Дениз Йълмаз е човекът, който  спаси вратаря на Славия Георги Петков от сигурна смърт. Популярният ветеран се сблъска на мача с ЦСКА (2:3) снощи и глътна езика си. Именно Дениз – лекарят на „белите“, реагира бързо и точно, за да помогне на 45-годишния страж.

„Гошо буквално се бореше за живота си. Когато хукнах и отидох да видя какво става, гледката не беше за всички. Обръщайки Петков, видях, че целият е посинял. Започнах да действам веднага. Извадих езика му. Но знаете ли какво се случи – той после още два пъти гълташе езика си. Общо три пъти. Получи гърч, започна да рита с крака. Задушаваше се и щеше да умре в ръцете ми!“, разказа Дениз пред БЛИЦ.

„Когато се пооправи и се надигна, аз видях, че е много неадекватен. Попитах го какъв е резултатът, а той само гледаше едвам-едвам. Когато след втория и третия ми въпрос: „Къде си в момента и кой ден сме?“ не последваха никакви отговори, усетих, че нещата не са добре. Че Гошо е получил тежко комоцио“, добави Йълмаз.

Точно тогава дойде проблемът с линейката, чиято врата заяде. Дениз и треньорът на вратарите на Славия Радо Станев успяха да я отворят с дърпане и ритници,  след което Петков беше откаран във ВМА.Там направените скенери на глава и бял дроб показали, че няма нищо притеснително. Очаква се Гошо да бъде изписан утре или в сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай