Неделя,

Емил Костадинов със скандални думи за ЦСКА. Да вярваме ли?

От: Владислав КОЛЕВ -
2045
Емил Костадинов  със скандални думи за ЦСКА. Да вярваме ли?
A
A
A

"Синята общност е по-солидарна. Хората, които обичат Левски, дават мило и драго за него. В ЦСКА нещата стоят по-различно. Има групи фенове, които искат едно, други – съвсем друго" Това каза Емил Костадинов пред Блиц относно отнетия навремето лиценз на ЦСКА и спасението в момента на Левски..

За съжаление сега обикновеният фен на „армейците“ страда заради липсата на резултати. За лиценза на ЦСКА ще кажа няколко неща. Имам предвид за пролетта на 2008 година, когато аз бях изпълнителен директор и ни отнеха европейския лиценз. Бях много обвиняван за случилото се, негативизмът по мой адрес даже продължава и от някои до днес.

И нека сега да кажа каква е истината. Може би няма да назова точната сума, но трябваше да бъдат платени около 300 хиляди или 320 хиляди евро. Имахме срок от една седмица.

В тази една седмица се случиха много интересни неща. Президентът на ЦСКА отиде в чужбина да гледа мач от Шампионската лига и ни увери, че всичко е наред. Аз и финансовият директор се чудехме какво да правим. Получих предложения от хора да дадат пари, да помогнат на ЦСКА. Това бяха мои лични приятели, които не са се тупали по гърдите пред обществото,  че са големи цесекари.

Но в крайна сметка не  зависеше нищо от мен, а от президента на клуба. Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало като футболен ръководител. Беше тежко, защото ЦСКА притежаваше изключително силен отбор.

Балансиран, който спечели с голяма преднина шампионската титла. Разполагахме с много силни чужденци и с най-добрите по това време български футболисти. Да не забравяме, че и законите бяха по-различни от днешните. Така че – не може да се прави някакъв подробен паралел  между тогава и сега.
Стандарт обаче ще добави и друго  Аз, като очевидец на скандарната пресконференция на "Българска армия", ще попитам - защо Костадинов тогава мълча като риба и не се опита поне малко да потуши огромното напрежение в залата и справедливите ругатни на феновете? Въпрос, също без отговор вече 14 години.  


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com