Екшън в ШЛ! Лудогорец се размина с победата срещу Олимпия

Всичко ще се решава на реванша в Любляна на 1 август

Екшън в ШЛ! Лудогорец се размина с победата срещу Олимпия | StandartNews.com

Лудогорец и Олимпия завършиха 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига и всичко ще се решава на реванша в Любляна на 1 август (вторник) от 21:00 часа. Единият от еврокошмарите на Левски успя да поведе рано на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, след което възпитаниците на Ивайло Петев доминираха и само могат да съжаляват, че не стигнаха до така жадуваната победа.

В 14-ата минута Олимпия излезе напред в резултата с гол на Тими Елшник, който се разписа с мощен изстрел от дистанция. Играчът на гостите се възползва от подарък на Игор Пластун. Централният бранител на Лудогорец изчисти топката по земя право на крака на Елшник и той я изпрати неспасяемо в десния ъгъл на Серджио Падт. 

Малко преди почивката Доминик Янков демонстрира отличната си скорост и техника и изравни резултата с красиво попадение - 1:1. Съотборниците му Кирил Десподов и Спас Делев също можеха да се разпишат, но удариха греди, пише "Блиц Спорт". Пропуски направи и Матиас Тисера. 

Ивайло Петев реши да заложи от първата минута на едно от новите попълнения - Квадво Дуа. За швейцарския нападател това бе дебют за Лудогорец в евротурнирите. Той обаче се контузи още в началото и се наложи да бъде принудително заменен от Тисера. 

Крайният победител ще играе с победителя от двойката Жалгирис - Галатасарай (2:2 в първия мач) в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Загубилият измежду Лудогорец и Олимпия ще играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу загубилия от двойката Динамо (Загреб) - Астана. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай