Джокович с първи коментар: Разочарован съм

Уважавам присъдата и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната, каза тенисистът

Джокович с първи коментар: Разочарован съм | StandartNews.com

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович направи първия си коментар относно произнесеното по-рано днес съдебно решение да бъде депортиран от територията на Австралия. Както е известно, тричленен съдебен състав на Федералния съд отхвърли иска на Джокера да бъде бъде отменена заповедта на миграционния министър Алекс Хоук да анулира входната му виза за страната. Така Ноле няма да получи правото да защитава титлата си от Australian Open и да опита да спечели рекордната за историята 21-а титла от Големия шлем.

Окончателно! Ноле загуби, депортират го незабавно

„Искам изявлението ми да е кратко, за да резюмирам решението на съда. Сега ще си взема малко време да си почина и събера, преди да направя допълнителни коментари. Разочарован съм от решението на съда, да не уважи моята молба за преразглеждане на заповедта на министъра да анулира моята виза, което означава, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open“, заяви Джокович.

„Уважавам присъдата и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната. Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се фокусираме върху тениса и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира“, допълни световният №1 в мъжкия тенис.

„Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен“, завърши сърбинът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай