Две седмици тесла за футболна Испания

Испанското футболно първенство Ла Лига е прекъснато за две седмици

Две седмици тесла за футболна Испания | StandartNews.com

Испанското футболно първенство Ла Лига е прекъснато за две седмици. Мачове няма да се играят заради нарасналия брой на заразени с коронавирус Ковид-19 в Испания.

Освен в Примера, са отменени срещите и във второто ниво - Сегунда дивисион, както и тези от аматьорските лиги. Това е второто елитно първенство в Европа след италианската Серия "А", което е прекратено временно заради коронавируса.

До крайните мерки в Испания се стигна, след като футболистите на "Реал" Мадрид бяха поставени под карантина. От клуба обявиха, че играч от баскетболния им отбор е дал положителна проба за Ковид-19.

Карантината на футболния тим прави изиграването на предстоящия реванш от осминафиналите в Шампионската лига между Манчестър Сити и Реал на 17 март практически невъзможно.

"С оглед на обстоятелствата от тази сутрин и поставянето на футболистите на Реал под карантина, както и възможните такива мерки в други клубове, Ла Лига взе решение да приложи следващия етап от обсъдените мерки, спирайки първенството за два кръга", гласи официалното съобщение на Лигата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай