Двама пропуснаха сбора на волей-националите

Боян Йорданов контузен, минава преглед в Гърция

Двама пропуснаха сбора на волей-националите | StandartNews.com

София. 15 волейболисти от националния отбор се събраха за първата тренировка в зала "Христо Ботев". От старта на лагера за световната квалификация в Опава (Чех) между 3 и 5 януари отсъстваха единствено разпределителят Георги Братоев и диагоналът Боян Йорданов. Първият ще се присъедини към отбора в понеделник, а Супер Бобо се очаква да се прибере днес от Гърция. Той обаче е със съмнения за разтежение на ребрен мускул. Играчът на "Олимпиакос" трябваше вчера да мине на прегледи в южната ни съседка. След повече от година отсъствие в първия състав Андрей Жеков се присъедини към тима.

"Не смятам, че преди съм бил негативен. Доста си починах, защото имах желание да се откъсна от волейбола. Но сега искам отново да играя", сподели той. "Зимата традиционно е период, в който играчите са във форма. Има обаче цялостна умора в тези, които играят в европейски шампионати и в европейски клубни турнири. Ние ще се постараем да управляваме работата в тези дни по най-добрия начин", каза селекционерът Камило Плачи.

Стана ясно, че само две от четирите контроли на волейболистите ни преди световната квалификация в Чехия ще бъдат открити за феновете. На 27 декември почитателите на националите ще могат да гледат проверката с руския "Губерния". Отборът, начело на който е българският треньор Пламен Константинов, вече е в София. Другата открита приятелска среща ще бъде на 30 декември срещу Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай