Двама с наградата Спортист номер едно на България

Владимир Илиев и Тайбе Юсеин с престижното отличие

Двама с наградата Спортист номер едно на България | StandartNews.com

Тази вечер се проведе петото издание на "Нощта на шампионите", в което Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор отличиха най-добрите спортисти и треньори за 2019-а година.

Спорт тото помогна на българския спорт с над 30 милиона лева през изминалата 2019-а.

Наградата "Спортист №1 на България" този път бе за двама заслужили през 2019-а - Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. Това е второ поредно отличие за боркинята, която беше без конкуренция миналата година. Биатлонистът не присъства на церемонията, а наградата получи неговата майка. И двамата спортисти получиха чекове от по 25 хиляди лева.

Наградата за "Треньор № 1 на България" също беше поделена. Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова и наставникът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов бяха наградени за успешната работа, която свършиха през 2019-а година. Те също получиха парични чекове от по 25 хиляди лева.

В категорията "Отбор №1 на България" без конкуренция бе ансамбълът по художествена гимнастика. Те бяха удостоени с чек от 50 хиляди лева.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе удостоен с почетния знак на Министерството на младежта и спорта "Венец на победителя". Освен бизнесмена, най-високото държавно отличие за принос към спорта получиха още: Петър Попангелов, Александър Томов, Валентин Михов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.

"Не очаквах тази награда. Чувствам се много трогнат. Тя ме мотивира да продължавам да помагам с каквото мога на българския футбол и спорт. Пожелавам успех на всички номинирани и тези, които ще бъдат наградени. Нека спечелят още много медали и титли", каза Кирил Домусчиев от сцената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай