Два мача за ден чакат Гришо в Мелбърн

Хаосът с програмата на турнирите в Австралия продължава

Два мача за ден чакат Гришо в Мелбърн | StandartNews.com

Директорът на Откритото първенство на Австралия и президент на местната тенис федерация Крейг Тайли обяви, че двубоите, които трябваше да се играят днес, но бяха отменени заради мерки поради заразен с коронавирус служител в хотел, ще се изиграят в петък.

„Шестте турнира в Мелбърн (два ATP, ATP Cup и три WTA 500) ще се възобновят в петък. Тогава се очаква дъждовно време, така че е възможно да използваме покрити кортове. Тенисистите ще трябва да изиграят по два мача, когато се налага за графика на турнирите. Форматът на срещите може да бъде съкратен, за да завършат състезанията до началото на Australian Open. ATP Cup ще завърши в неделя, а не в събота“, обяви Тайли, цитиран от БНР.

Григор Димитров трябваше да играе днес на осминафиналите на "Мъри Ривър Оупън" срещу австралиеца Алексей Попирин, но двубоят ще бъде в петък, а при успех първата ни ракета ще трябва да изиграе още една среща.

Крейг Тайли каза още, че Откритото първенство на Австралия ще започне по план на 8 февруари. Но жребият за основните схеми на турнира от Големия шлем, който трябваше да се състои днес, беше преместен за утре, 5 февруари.

На него първите си съперници ще научат Димитров и Цветана Пиронкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай