Дузпи изхвърлиха "Тотнъм" от Лига Европа

Дузпи изхвърлиха "Тотнъм" от Лига Европа | StandartNews.com

Базел. "Тотнъм" отпадна с 1:4 след дузпи срещу "Базел" на четвъртфиналите в турнира Лига Европа. От трите английски отбора само "Челси" продължи в следващата фаза.

"Шпорите" измъкнаха 2:2 в Швейцария, при същия резултат завърши и мачът на "Уайт Харт Лейн". Лондончани откриха в 23-ата минута чрез Клинт Демси, но домакините стигнаха до обрат с попадения на Салах (27) и Драгович (49). Демси вкара втория си гол в 82-ата минута и прати мача в продължения.

Лондончани останаха с 10 души в 90-ата, когато Ян Вертонген повали откъсващия се сам срещу вратаря капитан на домакините Марко Щрелер и заслужено получи червен картон.

В продълженията "Базел" не успя да пречупи защитата на гостите, но заслужено спечели при дузпите. Том Хъдълстоун пропусна още първата за "Тотнъм", след него се схвана и Емануел Адебайор. Марсело Диас отбеляза решителната дузпа за 4:1.

"Нюкасъл" се бори мъжки срещу "Бенфика" на своя стадион, но направи само 1:1 и отпадна с общ резултат 2:4. Звездата на домакините Папис Демба Сисе откри в 71-ата минута с глава, но в добавеното от рефера време Едуардо Салвио изравни. Реферът отмени два гола на Сисе заради засада.

"Фенербахче" измъкна 1:1 срещу "Лацио" като гост и продължи в следващата фаза с общ резултат 3:1. Мачът се игра без публика заради наказанието на италианския тим. Лулич откри за домакините в 60-ата минута, но Еркин се разписа в 73-ата.

"Челси" загуби с 2:3 от "Рубин" като гост на стадион "Лужники" в Москва, но се класира за полуфиналите с общ резултат 5:4.

Фернандо Торес откри още в 5-ата минута, когато получи дълъг пас от Франк Лампард и прехвърли вратаря. Тимът от Казан изравни в 51-ата - разписа се централният защитник Иван Маркано с глава. "Челси" отново дръпна в резултата само 4 минути по-късно. Нигериецът Виктор Моузес направи двойно с Рамиреш и вкара.

Домакините не се дадоха и бързо обърнаха мача. В 62-ата Гьокдениз Карадениз също с глава изравни. Биберс Натхо донесе победата в 72-ата мин, когато се разписа от малко пресилена дузпа. Осем минути пред края Саломон Рондон стреля от близо с глава право в ръцете на Петер Чех.

Мачът бе юбилеен за защитника на гостите Джон Тери - №100 в европейските клубни турнири. Всички двубои той е изиграл с екипа на лондончани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай