Дрога с логото на игрите е хит в Рио

Дрога с логото на  игрите е хит в Рио | StandartNews.com

Официалните магазини със стоки за фенове, които предлага МОК, стоят празни, но има неща с логото на игрите, които се харчат като топъл хляб. Бандитите в Рио правят пачки на гърба на Олимпиадата, след като се възползваха от традиционните й символи. Полицията спипа огромно количество кокаин, който се продава в торбички, на които стоят петте кръга и надпис: "Ползвайте далеч от деца". Последва нов удар на властите. Този път обаче с дилъри на марихуана. Дрогата им е пакетирана като сувенир от Игрите. На етикетите й стоят талисманите Том и Виниций, олимпийският огън и надпис: "Насладете се на Рио 2016, но умерено".

В същото време Олимпийският парк бе разтърсен от инцидент. Височинна въжена телевизионна камера се оплете в кабели и се разби на земята В резултат бяха ранени трима зрители. Телевизия показа как жена, ударена от камерата, е с кървяща глава и напуска парка с линейка. На друга пък й бе шиниран вратът. Камерата е била част от апаратурата на официалното излъчване на МОК. По-късно заради страх от подобен инцидент бяха евакуирани зрители от залата по борба.

Три пожарни пък спасиха центъра по стрелба, след като избухна пожар на 800 м от него в Деодоро. Пострада обаче част от трасето за планински велосипеди и от организационния комитет обявиха, че не могат да дадат точна оценка на щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай