Драма: Левски обърна Лудогорец в първи полуфинал за Купата в Разград

Реваншът е следващата седмица в петък, 22 април, от 19 часа на стадион "Георги Аспарухов" в столицата

Драма: Левски обърна Лудогорец в първи полуфинал за Купата в Разград | StandartNews.com

Отборът на Левски постигна победа с 3:2 над Лудогорец в първи двубой от полуфиналите за Купата на България, предаде БНТ.

"Сините" реализираха попадение в 7-ата минута след груба грешка в отбраната на "орлите". Капитанът Антон Неделяков изпълни късо фаул отляво на наказателното поле на домакините към Оливие Вердон, който продължи топката към стража Симон Слуга. Вратарят се засуети и подаде към Мануел Шоу, който сбърка заради пресата на Илиян Стефанов. Кълбото бе овладяно от Билал Бари, който пусна успореден пас към Улентън, а бразилецът безпроблемно се разписа в опразнената врата. Голът бе отменен заради засада на Бари при поемането на кълбото.

Лудогорец поведе в резултата в 13-ата минута. Кирил Десподов получи топката в половината на Левски, напредна към наказателното поле и с далечен удар около дъгата се разписа в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Пламен Андреев.

Второто полувреме започна силно за Левски, който възстанови равенството в 52-ата минута. Хосе Кордоба изведе Уелтън отляво в наказателното поле на шампионите, крилото на "сините" стреля по диагонал от неудобен ъгъл, вратарят Слуга изби, но връхлитащият Драган Михайлович нанесе удар от движение и се разписа в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Пет минути по-късно "сините" направиха пълен обрат в срещата на "Хювефарм Арена". Филип Кръстен центрира от ъглов удар в наказателното поле на "орлите", където на втората греда Сонко Сундберг свали топката с глава за Билал Бари, а нападателят на Левски се разписа в долния десен ъгъл с удар пред голлинията.

В 79-ата минута двата тима останаха с по 10 души на терена след изгонването на Хосе Кордоба и Антон Недялков, които се сдърпаха в наказателното поле на Левски. Реферът Иван Стоянов им показа жълти картони, които им бяха втори в срещата.

В последните секунди на редовното време Лудогорец получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка на Цунами в наказателното поле на Левски при удар на Пиерос Сотириу. Именно кипърецът се нагърби с изпълнението от бялата точка и се разписа в долния десен ъгъл на вратаря Андреев.

Дълбото в добавеното време и Левски получи дузпа в своя полза за игра с ръка на Игор Пластун в пеналтерията на "зелените". Зад топката застана Георги Миланов, който стреля в долния десен ъгъл, но Слуга спаси. 11-метровият наказателен удар бе пребит заради халуване на футболисти на двата тима в наказателното поле по време на изпълнението на дузпата. Миланов отстъпи мястото си на младия Марин Петков, който се разписа в долния ляв ъгъл за крайното 3:2.

Реваншът е следващата седмица в петък, 22 април, от 19 часа на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай