Добромир Карамаринов откри Евро 2021

Тихомир Иванов не успя да преодолее квалификацията в скока на височина

Добромир Карамаринов откри Евро 2021 | StandartNews.com

Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов откри европейското първенство в зала в Торун, Полша на 4 март 2021-а.

Шампионатът е първото глобално атлетическо първенство, след година и половина прекъсване на големите атлетически форуми поради пандемията от коронавирус.

През септември и октомври 2019-а година бе световният шампионат в Доха, Катар – последното глобално атлетическо първенство. В началото на 2020-а година пандемията постепенно завладя света, което доведе до отлагане и отмяна на всички големи атлетически първенства в света и дори на олимпийските игри в Токио.

През миналата година оцеляха регионални шампионати като балканските първенства, които се провеждат за максимум два дни. Карамаринов е президент на Балканската атлетика, както и член на съвета на Световната атлетика и ръководител на Българска федерация лека атлетика, и винаги е споделял, че всички състезания трябва да се провеждат, за да атлетите да успеят да реализират труда си.

Първенството в Торун ще бъде в четири дни, а първите български участници в него бяха Митко Ценов (1500 м) и Тихомир Иванов (скок на височина). Ценов зае осмо място в трета серия и доведе личния си рекорд до 3:42.21, с което подобри с повече от две секунди личния си рекорд 3:44.32 мин. Този резултат е и втори в историята на българската атлетика след националния рекорд на Егени Игнатов – 3:41.7 от 8 февруари 1981-а година. В крайното класиране Ценов е на 26-о място от 51 участника.

Тихомир Иванов остана далеч от личния си рекорд 2.28 м и скочи 2.16 от първи опит, но не успя да се справи с 2.21 и остана извън финалната осмица, която продължава към финала. Българското участие продължава на 5 март с участието на Георги Цонов в квалификациите на троен скок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай