Деца пишат на олимпийците ни в Сочи

Зам. министър Йордан Йовчев за първи път на игри като гост

Деца пишат на олимпийците ни в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Световният шампион за младежи в ски скока Владимир Зографски получи от Българския олимпийски комитет книжката с рисувани пожелания на учениците от столичното 35 СОУ „Добри Войников".

 

Така символично бе връчено посланието на децата от клуб „Млад олимпиец" към членовете на българската делегация. В книжката всеки един от учениците от 3 Г клас е изобразил по свой начин с рисунки пожеланието си към нашите спортисти на Олимпиадата в Сочи. Влади от своя страна постави на видно място в щаба на делегацията ни ценната книжка.

 

Влади, който не мина квалификацията на нормална шанца изгледа на живо финалите в халфпайпа на сноуборда. Българският ски-скачач стискаше палци за своя идол Шон Уайт (САЩ), който обаче остана четвърти и не може да стане за трети пореден път олимпийски шампион. Все пак Влади остана супер доволен, тъй като видя идола си от няколко метра, наслади се на невероятния екшън, като направи много видеоклипчета и снимки за спомен.

 

Междувременно легендата на българския спорт Йордан Йовчев се срещна вчера с българските олимпийци и им пожела успех на Игрите в Сочи. Всички от нашата делегация бяха впечатлени от срещата със великия българин, който в момента е зам.-министър на спорта. Йовчев бе като сред свои, сякаш още е част от олимпийските отбори на страната, за която направи толкова много в гимнастиката. „Искам да ви вдъхна увереност и сила. Бъдете спокойни, мислете само за доброто си представяне, концентрирайте се върху изявите си и не забравяйте, че това е спорт. В него не винаги печелиш, но без борба няма как да победиш" - заяви в разговорите си със спортисти и треньори Йовчев.

 

Олимпийците ни бяха силно респектирани от срещата с легендарния спортист и не пропуснаха в края на кратката му визита да се снимат за спомен с него. За Данчо, който е участвал на 6 летни олимпиада като спортен гимнастик това са първи игри, но вече като ВИП гост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай