Дербито на Мадрид - пряко по MAX Sport 4 тази неделя

Две битки за титли в UFC ще се разиграят в ефира на MAX Sport 2 

Дербито на Мадрид - пряко по MAX Sport 4 тази неделя | StandartNews.com
  • Две битки за титли в UFC ще се разиграят в ефира на MAX Sport 2 

Голямото дерби на Мадрид между Реал и Атлетико ще е акцентът в програмата на MAX Sport през този уикенд. Двата непримирими съперника се изправят един срещу друг в неделя вечер от 22:00 часа и сблъсъкът им ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.

Реал Мадрид влиза в мача като категоричен лидер в LaLiga с актив от 39 точки – 8 повече от втория в класирането Севиля и цели 10 пред шампиона Атлетико. „Дюшекчиите“ заемат четвърта позиция, като имат възможност и да съкратят разликата с градския съперник, тъй като са с мач по-малко.

Освен преднина в класирането, „белите“ имат сериозен превес и в последните срещи между двата тима. На ниво LaLiga Атлетико няма победа срещу Реал от 2015 г. насам и е без успех в последните 11 шампионатни мача. В тях Кралският клуб е побеждавал 7 пъти, а 4 са завършили наравно. За този период обаче „червено-белите“ успяха да постигнат няколко победи, но те бяха в Европа, а последната, която бе особено сладка с резултат 7:3, пък бе по време на предсезонно турне в САЩ.

Моментната форма също дава предимство на Реал – тимът е в серия от 6 поредни победи в първенството и общо 9 поредни успеха във всички турнири. Атлетико от своя страна демонстрира колебливи игри в последните си мачове, като в последния кръг дори загуби с 1:2 от Майорка като домакин. Дербито Реал Мадрид – Атлетико Мадрид е на 12 декември от 22:00 часа и зрителите ще могат да го гледат по MAX Sport 4.

Неделната програма на LaLiga ще предложи и още интересни мачове. От 17:15 ч. Барселона ще се опита да се отърси от отпадането от Шампионската лига през седмицата при гостуването си на Осасуна, а от 19:30 ч. един срещу друг ще излязат два от стабилните отбори от началото на сезона и заемащи 3-то и 5-о място – Бетис и Реал Сосиедад. И двете срещи ще бъдат излъчени по MAX Sport 4.

MAX Sport 3 пък по традиция ще покаже най-интересните мачове от Серия А. Този уикенд в програмата влизат мачовете на всички отбори, заемащи първите пет позиции в класирането. Лидерът Милан гостува на Удинезе в събота от 21:45 ч., а преди това, от 19:30 ч. е мачът Венеция – Ювентус. В неделя от 16:00 ч. четвъртият в подреждането Аталанта гостува на Верона, след това от 19:00 ч. доскорошният водач Наполи приема Емполи, а в късния мач от 21:45 ч. Интер е домакин на Каляри. И петте мача ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 3.

Краят на седмицата ще предложи емоции и за феновете на бойните спортове. В края на годината UFC ще предложи зрелищна галавечер с две битки за титли. Основното събитие ще е битката за титлата в лека категория между Чарлз Оливейра и Дъстин Порие. За Оливейра това ще е първа защита на пояса, след като го спечели през май в мач срещу Майкъл Чандлър. Порие влиза в двубоя след две поредни победи срещу Конър Макгрегър. Той получава и нов шанс да спечели титлата, след като през 2019-а не успя да детронира доскорошния хегемон в категорията Хабиб Нурмагомедов.

Втората битка за титла ще е при жените в категория петел. В нея Аманда Нунес ще опита да направи поредна защита на пояса си срещу Джулиана Пеня. UFC 269 ще се проведе в Лас Вегас, а зрителите ще могат да го гледат по MAX Sport 2 в неделя от 05:00 часа сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай