Чудо в плуването! Българка на финал след 33 години

Габриела Георгиева с историческо постижение на световното

Чудо в плуването! Българка на финал след 33 години | StandartNews.com

Страхотна Габриела Георгиева се представи много силно на полуфинала на 200 метра гръб от програмата на световното първенство по плуване в Доха, за да донесе на България първи финал от 33 години при жените.

Толкова време мина, откакто великата Таня Богомилова бе сред най-силните на шампионат на планетата (в Пърт, Австралия през 1991 г.).

26-годишната Габриела бе невероятна - тя завърши трета във втората полуфинална серия, като нейното време от 2.09,95 мин е нов държавен рекорд в дисциплината.

То осигури на състезателката ни първи финал в кариерата на голямо първенство, както и покрит олимпийски норматив "А" за игрите в Париж това лято.

Така вече имаме три плувни квоти за Олимпиадата - на Георгиева, Петър Мицин и Йосиф Миладинов, който по-рано днес влезе във финала на 100 м бътерфлай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи