Четири поред за Хамилтън

Четири поред за Хамилтън | StandartNews.com

Трябваше ми още една обиколка, съжали Розберг

Четвърта поредна победа от пет старта взе Люис Хамилтън. Пилотът на "Мерцедес" спечели Гран При на Испания след здрава битка със съотборника си Нико Розберг, който завърши втори. Третата позиция остана за Даниел Рикиардо, а световният шампион Себастиян Фетел извърши геройство, финиширайки четвърти. Германецът потегли от 15-а позиция. Той беше преместен с пет места назад в стартовата решетка заради смяна на скоростната кутия на неговия "Ред Бул" след квалификацията в събота. От тази година скоростните кутии трябва да бъдат ползвани в шест поредни състезания, а днешната надпревара на пистата "Каталуня" е пета за сезон 2014 и това доведе до наказанието.

"Днес Нико беше по-бърз от мен", обясни Хамилтън след надпреварата. Победата му позволи да изпревари Розберг с три точки в генералното класиране при пилотите. "Имах проблеми с баланса на колата. За радост успях да задържа Нико зад себе си. Това е моята първа победа в Испания и тя означава много за мен. Искам да благодаря на отбора, всички те свършиха чудесна работа. Искам да благодаря и на публиката тук за невероятната подкрепа", добави британецът.
"Трябваше ми само още една обиколка, Така щях да имам шанс", съжали Розберг. "Разликата е малка, предстоят още много състезания", обясни немецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай