Червен картон на всички треньори във волейбола ни

Това важи и за националния селекционер Силвано Пранди

Червен картон на всички треньори във волейбола ни | StandartNews.com

Нещо като миниреволюция се готви в българския волейбол. Българската федерация по волейбол ще избира седем нови селекционери за различните национални гарнитури.

Чрез конкурс ще бъдат избрани новите наставници, като те ще бъдат избрани на база на подадените документи.

Това означава, че всички досегашни треньори в съответните възрасти ще бъдат освободени, включително и Силвано Пранди.

Договорът на италианеца изтече след олимпийската квалификация в Берлин, където тимът ни отстъпи на полуфиналите от Германия и по този начин пропусна да хване последния влак за Олимпийските игри през 2020 в Токио.

"Процедурата е свързана с новия подход за управление и работен процес във федерацията, както и с необходимостта от пълна прозрачност във всички действия за избори на длъжности и постове, свързани с националните отбори на България", са казва в официално изявление на БФВ.

Необходими документи за кандидатстване:

- CV (автобиография), необходимо е да се посочи за коя възрастово селекция и за кой пол (юноши или девойки) се кандидатства

- Мотивационно писмо

- Диплома за завършено висше образование (треньор по волейбол)или сертификат за завършен курс/семинар на Международната федерация по волейбол FIVB, минимум ниво - 2

Документите на кандидатите ще се приемат до 31 януари (петък)включително в офиса на БФВолейбол, София, ул. Незабравка 25.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай