Champions bowl в СК „ДЕМА” с рекорден брой учаници

Champions bowl в СК „ДЕМА” с рекорден брой учаници | StandartNews.com

През трите празнични дни на кортовете на СК „ДЕМА" в „Младост" 1А се проведе изключително престижният турнир по тенис Champions Bowl. Той е за деца в 4 възрастови групи – до 9, 10, 11 и 12г. Организацията на турнира е начинание на двама ентусиасти – германеца Андрей Дринка и словака Борис Моесбергер. Идеята им е малките тенисисти да се срещат само с противници от собствената си възраст, а не, както често се случва в тениса – с по-големи. Турнирът се провежда за втора година и интересът към него е огромен. Участват 25 държави от Европа, Азия и Америка. Финалистите от всяка държава получават правото да се включат в заключителното състезание, което ще се състои от 16 до 23 октомври в Анталия, Турция. БФТ ще спонсорира пътуването на нашите шампиони. А финалистите могат да участвуват в Анталия на собствени разноски.
В българското издание се записаха 162 деца от цялата страна. Родителите им предпочетоха вместо да почиват за Гергьов ден, да ги заведат да игрлаят тенис. Въпреки променливото време и проливния дъжд във всеки един от трите дни, домакините от СК „ДЕМА" успешно проведоха състезанието. Нещо повече – клубът започна нова инициатива – Академия за родители. Идеята е по време на детски турнири да се провеждат лекции и семинари, които да информират родителите по важни за бъдещите тенисисти теми. Академията стартира с лекцията „Ролята на родителите за здравословното хранене на подрастващите спортисти". Децата пък участваха във викторина с въпроси от света на тениса и с награди, осигурени от клуба. Специални подърци – слънцезащитни продукти от „Биодерма" получиха състезателите - именяци на връх Гергьов ден. Домакините бяха помислили и за това, как да разнообразят времето, през което кортовете след дъжда се подготвяха за срещите. Всички деца участваха в друго състезание – духане на свещички върху торти и ... бързото им изяждане.

Победителите и финалистите, които ще ни представят на финалите в Анталия са:

Момчета до 9г. – Победител: Александър Василев /"ДЕМА"/; Финалист: Иван Монов/"Плевен ПСК"/
Момичета до 9г. – Победителка: Росица Денчева /"Плевен 90"/; Финалистка: Йоана Кнстантинова /"Плевен 90"/
Момчета до 10г. – Победител: Георги Георгиев /Свиленград/;Финалист:Анас Маздрашки /"Виа Тенис Стар"/
Момичета до 10г.- Победителка: Никол Николова /"Тича" Вн/;Финалистка:Александра Габровска /15-40/
Момчета до 11г.- Победител:Виктор Марков /"Диана"/ Финалист: Борислав Златанов /Пз/
Момичета до 11г.- Победителка: Ева Бусаад /"Августа Траяна"/; Финалистка: Габриела Митева /15-40/
Момчета до 12 г. – Победител: Михаил Иванов /"15-40"/; Финалист:Мартин Десподов /"15-40"/
Момичета до 12г.- Победителка: Емили Манолова/Димитровгарад/; Финалистка: Елина Буюклиева /"ДЕМА"/

Всички призьори бяха наградени с тенис екипировка, осигурена от „Уилсън" Европа и БФТ, както и със слънцезащитни продукти за деца от „Биодерма България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай