Бялата лавина "Славия" заля "Локо" (Пд)

Бялата лавина "Славия" заля "Локо" (Пд) | StandartNews.com

"Славия" тотално разнищи отбора на "Локо" (Пд) и го победи убедително с 3:0 на стадион "Овча Купел". Дуде Догала със своя първи гол за "белите" бе точен в 43-ата минута. Френският футболист бе намерен отлично от Антон Карачанаков и с удар от 11 метра даде аванс на домакините. В даденото продължение на първата част Матийо Мансе от дузпа също вкара своя първи гол. Пламен Крумов игра с ръка и Георги Йорданов посочи бялата точка. Капитанът на гостите Мартин Камбуров след подновяването на играта изрита топката към Йорданов и го удари. Реферът моментално го изгони.

Преди този мач двата отбора се представяха на приливи и отливи, като в момента заемат места в долната половина на класирането. "Белите" бяха напуснати от старши треньора Иван Колев, а неговият временен заместник Владимир Иванов дебютира с измъчена, но много важна победа над Монтана. В същото време "смърфовете" записаха две поредни загуби и са само на 5 точки над зоната на изпадащите.

На старта на първенството "Славия" отново разгроми Локо (Пд) с 3:0, което е и най-убедителният успех на тима от "Овча купел" до момента. В Пловдив пък "железничарите" си върнаха с 2:0.

Домакните бяха левия бранител Диего Фераресо, който се контузи срещу Монтана. Жереми Манзоро, Янис Карабельов и Емил Мартинов също са аут заради травми.

В лагера на Локомотив големият проблем е контузията на Емил Гъргоров. Друг ветеран - Кирил Котев, също ще пропусне гостуването в София. Наказания ще извадят от състава на Христо Колев Крум Стоянов и Христо Стамов. Възстановен е Димо Бакалов, който не игра при загубата от Пирин (0:3). В предни позиции за "черно-белите" отново ще си партнират Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев.

"Славия" излезе на пето място в класирането с 28 точки, а "Локо" (Пд) е седми с 21.

СЛАВИЯ - ЛОКОМОТИВ (ПД) 3:0
1:0 Догала (43)
2:0 Мансе (45-д)
3:0 Догала (77)

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Г. Петков; Панов, Велков, Пиргов, Дечев; К. Дяков, Семерджиев; Вълчанов, Мансе, Карачанаков; Догала
Старши треньор: В. Иванов
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Ел Харуби; П. Крумов, Тунчев, Вълчев,С. Велев, Траянов; Йорданов, Бакалов, Балдовалиев, Янъков; Камбуров
Старши треньор: Х. Колев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай