Буфон: "Байерн" ще спечели Шампионската лига

Буфон: "Байерн" ще спечели Шампионската лига | StandartNews.com

Торино. "Байерн" има всичко необходимо, за да спечели Шампионската лига този сезон. Това обяви вратарят на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон, след загубата с 0:2 от баварците у дома в реванша от четвъртфиналите.

Немският тим спечели с общ резултат 4:0 и в петък ще стане ясно срещу кого ще играе за място на финала. Останалите полуфиналисти са "Борусия" Д, "Барселона" и "Реал" М.

"Играхме срещу отбор, който показа, че технически и психически е по-добър от нас. Според мен "Байерн" ще спечели Шампионската лига", коментира Буфон, който загуби с "Ювентус" финала през 2003 г.

"Бях много повече впечатлен днес, отколкото в първия мач в Мюнхен. Тогава ние не дадохме най-доброто от себе си, сега го направихме, но така и нищо не можахме да направим", добави вратарят.

"По-добрият отбор продължи в турнира", коментира треньорът на торинци Антонио Конте. "Байерн показа това миналата седмица и тази вечер. Когато играеш срещу един от най-добрите отбори в Европа, става трудно за всички. Немците просто бяха по-силни от нас и нищо друго не ни остава освен да ги поздравим", добави той.

"Байерн" ще играе на трети полуфинал за последните 4 години. Баварците имат четири трофея, последният през 2001 година, и загубиха два финала - през 2010 и миналата година с дузпи от "Челси" на своя стадион "Алианц Арена".

В събота баварците спечелиха 23-ата си шампионска титла на Германия, като станаха най-ранният първенец в историята на Бундеслигата.

67-годишният треньор Юп Хайнкес заяви, че ще направи всичко възможно да спечели за втори път в кариерата си Шампионската лига. Той направи това през 1998 г., когато начело на "Реал" М победи "Ювентус".

"В последните няколко седмици отборът ни получи много похвали, но положителното нещо е, че момчетата не се повлияха от това и останаха здраво стъпили на земята. Не е много хубаво да те обсипват с похвали. Станахме шампиони, което бе целта ни, но имаме и други амбиции. Сега трябва да разберем дали сме на едно ниво с "Реал" и "Барселона", сподели Хайнкес, който след края на сезона ще бъде сменен от Хосеп Гуардиола.

Много е вероятно германецът да продължи кариерата си в английската Висша лига. Според местните медии, сериозен интерес към него проявяват "Манчестър Сити" и "Челси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай