Браво! Гришо подкара Мадрид с победа

Българинът надви 64-я в света Максим Креси

Браво! Гришо подкара Мадрид с победа | StandartNews.com

Григор Димитров започна с успех участието си на "Мастърс"-а в Мадрид, след като победи американския квалификант Максим Креси с 6-2, 7-6(4) в мач от първия кръг на надпреварата. Началото на двубоя се забави заради валежи в испанската столица, но това не се отрази на Димитров, който започна срещата много силно и проби два пъти съперника си в първия сет, за да го вземе с 6-2. Българският тенисист бе отличен на собствен сервис, като спечели 16 от 18 точки на своето подаване.

64-ят в света Креси отговори на предизвикателството в началото на втория сет и взе откриващите три гейма. Гришо обаче намери играта си и навакса изоставането, след което се стигна до тайбрек, в който Димитров бе по-стабилен и се наложи със 7-4.

По този начин хасковлията се класира за втория кръг в Мадрид, където ще срещне аржентинеца Диего Шварцман, който по-рано днес победи квалификанта от Франция Беноа Пер с 6-2, 6-7(5), 6-1. Това ще бъде четвърти мач между Димитров и Шварцман, като българинът води с 2-1, но аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016.

Мачът между Димитров и Шварцман ще се играе в сряда, а утре българинът и Феликс Оже-Алиасим ще играят мач на двойки срещу Шварцман и Максимо Гонсалес. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай