Браво! Българин спечели златен медал в джудото

За Марк Христов това е първа титла при мъжете от голямо състезание

Браво! Българин спечели златен медал в джудото | StandartNews.com

Марк Христов спечели златен медал на турнира по джудо от Европейската купа в Прага в Чехия, съобщиха от Българската федерация по джудо.

За 22-годишния българин това е първа титла при мъжете от голямо състезание. През миналата година той взе бронз на турнира Гран при в Загреб. В чешката столица Христов постигна 5 победи в категория до 73 кг, като на финала се наложи с ипон над италианеца Луиджи Сентрачо.

Преди това младият талант стартира с вадзари срещу испанеца Джордж Кено Гарсия, после срази с ипон чеха Филип Иванка, както и французина Лука Отман на четвъртфиналите. Най-дълго продължи полуфиналният му сблъсък, в който победи със златна точка в продължението поляка Адам Стодолски.

Другият български представител в категорията Явор Михайлов загуби на старта.

В неделя на татамито ще излязат представителите на България в тежките категории при мъжете. Ивайло Иванов ще има за съперник Тео Ербие (Франция) на старта при 90-килограмовите. Борис Георгиев очаква победителя от сблъсъка между румънец и италианец при 100-килограмовите, докато Ивайло Димитров започва с Лиам Парк (Австралия) в категория над 100 кг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай