"Ботев" зареди рейса с шампанско

Феновете в паника заради тест по "Тракия"

"Ботев" зареди рейса с шампанско | StandartNews.com

Пловдив. В отлично настроение заминаха футболистите на "Ботев" от Коматево за Поморие. 22-мата пускаха шеги и обещаха, че ще гонят спечелване на Купата на България на всяка цена. Решаващата битка срещу "Лудогорец" е в четвъртък от 19,15 часа на стадион "Лазур" в Бургас.

Явно в "жълто-черния" клуб не са суеверни. Домакинът на "Ботев" натовари 2 кашона с шампанско в автобуса. "Ще го отворим още на терена, след като вдигнем бленувания трофей", заяви убедено служител на пловдивчани. После човекът лисна кофа вода пред рейса, за да му върви на отбора, както е обичаят.

"Стандарт" научи, че 20 минути преди играчите за Поморие е отпрашил треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов. Мъри инспектира "Гранд Хотел Поморие" и разпредели кой в коя стая да се настани. Пловдивчани ще проведат закрита тренировка в сряда на "Лазур" от 17,30 часа. Премията, обявена за бой над "Лудогорец", е 10 000 лева на калпак.

Феновете на тима също пък вече са в предстартова треска. Те обаче имат и сериозен повод за притеснение. "Стандарт" разбра, че под тепетата най-коментираната тема във вторник е била магистрала "Тракия". И по точно това, че до 16 май в участъка от Стара Загора до Карнобат специална машина ще извършва тестови изследвания на пътната конструкция. Нещо, което е предпоставка за километрични опашки. Тогава над 10 000 "бултраси" тръгват за мача в Бургас. Във въпросния участък ще има и ограничение на скоростта.

Тошко Неделев пее в агитката

Любимецът на "бултрасите" Тошко Неделев ще хване мегафон в сърцето на "жълто-черната" агитка в Бургас. Това разкриха пред "Стандарт" източници от фенклуба на "Ботев". Бившият играч на "канарчетата" и сегашен на "Майнц 05" ще дере гърло за пловдивчани, ако трябва и 120 минути срещу "Лудогорец". Неделев не спира да се вълнува от двубоя. Той дори надъхва "бултрасите" чрез профила си във Фейсбук.

Бира на корем ще пият феновете

на "Ботев" в центъра на Пловдив пред Пощата, ако "канарчетата" завоюват Купата на България, разбра "Стандарт". Общината и ръководството на клуба вече са постигнали договорка за организирането на купон. "Жълто-черните" възнамеряват, ако спечелят трофея, да паркират рейса на самия площад пред Пощата сред агитката. Ще бъде изградена и специална сцена, на която да се качат футболисти и треньори на "Ботев".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай