"Ботев" (Враца) са смешници, ревнаха на "Лаута"

"Ботев" (Враца) са смешници, ревнаха на "Лаута" | StandartNews.com

Пловдив. Враца са смешници, ревнаха от "Локо" (Пд) след историческия първи мач на осветление на "Лаута", в който домакините паднаха с 0:1 от "Ботев".

Иван Коконов вкара победния гол минута преди края и влезе завинаги във фолклора на другия пловдивски тим.

А под тепетата се бяха стегнали за празник. Церемонията по официалното откриване на новите прожектори уважиха първенците на Пловдив. Личаха имената на кмета Иван Тотев, областния управител Здравко Димитров, шефа на полицията комисар Тодор Чонов. Те изгледаха от ложата провала на "Локо".

Поражението озлоби домакините, а изп. шеф Николай Почеканов си го изкара на врачани. "Това е най-смешният отбор, идвал на "Лаута", изцепи се той.

"В този двубой станахме свидетели на четири прецедента. Първият от тях бе историческият за нас първи двубой на осветление на "Лаута", добави Почеканов.

"Останалите три обаче могат да претендират за абсолютни рекорди в историята на футбола. Вторият е най-дългото симулативно лежане на футболисти по време на мач – близо 70 минути гостите се търкаряха по терена. Третият е най-дълго извършваната смяна в историята на футбола – цели 4 минути бяха необходими на футболиста Николай Николов да напусне терена. Четвъртият рекорд на гостите от Враца беше едновременното лягане на трима техни футболисти, за да искат лекарска помощ", продължи той.

"Гостите пристигнаха на "Лаута" не да играят футбол, а на екскурзионно летуване. Трябваше само да си изкарат одеяло и сандвичи като на пикник", завърши култовото си изказване Почеканов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай