"Ботев" отряза "Левски" за Мъри

Аз няма да бъда треньор, нито Люпко, отсече Сираков

"Ботев" отряза "Левски" за Мъри | StandartNews.com

София. "Ботев" застана на пътя на "Левски" в търсенето на нов треньор. "Канарчетата" отказаха да пуснат Станимир Стоилов на "Герена". "Сините" пратиха писмо до "Колежа", че искат да започнат преговори с "жълто-черните" и Мъри за неговото завръщане в София.

"Обсъдихме го с всички от ръководството. Това е вариантът, който ни устройва. Станимир Стоилов е най-успелият треньор на "Левски" в последно време, редно е да си го върнем у дома и да отпразнуваме с него юбилея", отсече Наско Сираков на летището.

"Не съм запознат с договора му. Това са неща, които ще обсъдим с ръководството на "Ботев", когато се срещнем с тях. Ще положим всички усилия, за да го привлечем. Поздравяваме "Ботев" за успеха над "Астана". Съжалявам, че точно в такъв момент правим такава крачка. Но мислим и за нашите фенове. Обсъждани са и други имена. Ще направим всичко възможно това да е вариантът номер 1 за "Левски". Поставяме и "Ботев" в много сериозна ситуация, но всичко зависи от разговорите с тях. Готови сме на всякакви усилия и финансови, и към него, и към клуба", продължи голмайстор номер 1 на "сините" за всички времена. Той бе категоричен, че няма отново да седне на пейката като треньор. Наско зачеркна и името на Люпко Петрович от списъка с кандидати. "На 10 юли не исках да говоря за Стоилов, защото тогава треньорският пост не стоеше на дневен ред. Не мислех и за смяна на Митов до края на мача в Павлодар. Всички имаме вина за случилото се, не само Митов. Аз също. Направих компромис със себе си за някои футболисти. Ще продаваме, ще освобождаваме", каза още Сираков.

Отговорът от Пловдив бе светкавичен. Президентът на клуба Юри Попов привика на среща Ангел Палийски и Александър Александров. "По никакъв начин нямаме намерение да се разделяме със Станимир Стоилов. Той остава в "Ботев". Клаузата му за разтрогване няма значение. Мъри има достойнство и голям морал. Мисли за мачовете ни в Европа. Смятам този тема за приключена", отсече по-късно Кривия.

Така най-актуално си остава името на Александър Янкович. Собственикът на "Левски" Тодор Батков обаче веднъж отхвърли тази кандидатура. Той не иска да рискува още веднъж със сърбин след фиаското с Ратко Достанич. Последният, както и Янкович, също бе в екипа на Славолюб Муслин. Достанич обаче бе освободен само след 3 месеца на "Герена" за слаби резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай