Ботев (Вр) с исторически успех в Пловдив

Домовчийски донесе победата над Ботев

Ботев (Вр) с исторически успех в Пловдив | StandartNews.com

Нападателят Валери Домовчийски донесе историческата победа на Ботев (Вр) с 1:0, като гост на Ботев (Пд). Успехът е първи за врачани над този съперник в Пловдив от 36 години насам. Първият изстрел в мача бе дело на Фабио Бурбано в третата минута, който обаче изобщо не затрудни Костов.В 7-ата минута Илия Миланов стреля с глава, но оста неточно. В десетата минута врачани откриха резултата. Петър Атанасов центрира топката в наказателното поле на домакините, а Домовчийски, който е бивш футболист на "Левски"  и капитан на Ботев матира Янко Георгиев с глава. Пет минути по-късно Красимир Костов улови изстрел на Александър Тонев. В 30-ата минута Антонио Вутов пусна пас към Александър Тонев, който обаче не успя да отиграе добре, топката все пак стигна до Тодор Неделев, но звездата на “канарчетата“ стреля с по-слабия си десен крак и прати топката над вратата. Малко след подновяването на играта Ангел Лясков имаше шанс да удвои резултата, но изстрелът му мина покрай дясната греда. Красимир Костов при подаването си и  топката попадна в краката на Вутов, който опита да го прехвърли технично. Вратарят на гостите обаче се справи и с акробатично спасяване прати топката в ъглов удар.

"Поздравленията са изцяло за момчетата. Докато имаха сили, играха доста добър футбол. Създадоха ситуации още преди гола. Имаше грешки, но е нормално във футбола. След 65-ата минута се усети липсата на тренировъчния процес. Радващото е, че се справихме с всяка ситуация и тези 3 точки са изключително важни. Още първият ден, в който започнах работа казах, че дисциплината е ключът към всичко. Случва се да се сбърка, днес нямаше такава грешка ", сподели след мача Тони Здравков, треньор на Ботев (Вр). 

"Създадохме достатъчно ситуации, за да не загубим този мач, но не успяхме да ги реализираме. Стигна се до неприятна загуба. Но след толкова дълго прекъсване не можахме да намерим физиономията си и да наложим темпото на игра. Поздравявам отбора на Ботев Враца - заслужиха си трите точки. За нас сега остава малко време, за да се възстановим за полуфинала срещу ЦСКА", заяви Ферарио Спасов, треньор на домакините след мача в „Коматево“.

С трите точки врачани са 12-и с 22 пункта. Ботев (Пд) е 8-и с 30. Идната сряда пловдивчани приемат ЦСКА - София в първия полуфинал за Купата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай