Ботев Пловдив се наду. Забърса голямата звезда

"Канарчетата" подсилиха нападателната си мощ

Ботев Пловдив се наду. Забърса голямата звезда | StandartNews.com

Ботев Пловдив осъществи трансферен удар. "Канарчетата" подсилиха нападателната си мощ с Ивелин Попов.

Опитният футболист парафира договор с "жълто-черните" и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Станислав Генчев. Ивелин Попов е роден на 26 октомври 1987 година в София. Един от най-добрите български футболисти за последното десетилетие е преминал през редица отбори в родината ни и в чужбина.

Извън граница офанзивният футболист е играл за отборите на Газиантепспор, Кубан, Спартак (Москва), Рубин (Казан), Ростов и Сочи. В България е носил екипите на Литекс и Левски, като за последно бе част от "сините" от София. Ивелин Попов е 3-кратен носител на най-престижното индивидуално отличие - Футболист №1 на България за 2015, 2016 и 2017 година.

Ивелин Попов има 90 мача Националния отбор на България, от които в 54 е извеждал "лъвовете" с капитанската лента. За "трикольорите" е реализирал 18 попадения.

В кариерата си е печелил два пъти шампионската титла на България, два пъти Купата на България и един път Суперкупата на България. Извън граница е печелил титлата в Русия и Суперкупата на Русия със Спартак (Москва).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай