Благотворително дерби между „Септември" и „Пирин"

Благотворително дерби между „Септември" и „Пирин" | StandartNews.com

Благоевград. Дербито на Югозападната „В" - група тази неделя между „Септември" - Симитли и „Пирин" - Благоевград ще премине под знака на благотворителността. Футболистите на двата най-добри футболни отбора в Югозапада ще излязат с фланелки с надписи „Да помогнем на Боби".

 

Преди първия съдийски сигнал народният певец Иван Дяков ще изпълни на живо на стадиона химна на домакините в мача. Целта е този двубой да се превърне в спортен празник на Симитли. Билетите за срещата струват 2 лева и ще се продават от приятелите на Борислав Неделчев от село Крупник, които са инициатори на кампанията „Да помогнем на Боби". Те се борят в подкрепа на 21-годишния младеж, който страда от бъбречна недостатъчност и се нуждае от трансплантация. На входовете на стадион „Септември" ще има поставени и дарителски кутии, в които футболните фенове могат да оставят средства за благородната кауза.

 


Веднага след мача фланелките с надпис „Да помогнем на Боби", с които ще излязат двете единадесеторки, ще бъдат продадени на тези, които желаят да дадат надежда на Боби да продължи пълноценно живота си. Мачът от 17-ия кръг е от 15:00 часа, „орлетата" са първи в класирането, а на 6 точки след тях е „Септември".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай