BILLA и „Конкордия България“ организират детски спортен празник за 1 юни

Събитието ще включва турнир по футбол с участието на 10 отбора, сред които има и деца в риск

BILLA и „Конкордия България“ организират детски спортен празник за 1 юни | StandartNews.com
  • Събитието ще включва турнир по футбол с участието на 10 отбора, сред които има и деца в риск

За най-обичания от малки и големи ден - 1 юни, BILLA България ще подкрепи фондация „Конкордия България“, в организацията на детски спортен празник. Той ще се проведе за трета поредна година в Спортна база „Бояна“ от 9:00 часа. Събитието ще включва турнир по футбол с участието на 10 отбора от  училища със самостоятелни футболни отбори и деца в риск, които тренират активно. Спортните дейности във фондация „Конкордия България“ ще обхванат още бягане, катерене по стена, изкачване на планински върхове и занимания по шах. Целта на инициативата е да насърчи самочувствието на децата на техния общ празник, през призмата на забавлението, като спомогне за подобряване на социалните умения и физическите способности.

„Децата са бъдещето на обществото и утрешният ден принадлежи на тях. Вярваме, че общуването и осигуряването на правилна среда за израстване са сред онези важни неща, които осмислят ролята ни на социално отговорна компания. Изключително щастливи сме, че за пореден път подкрепяме фондация „Конкордия България“ и даваме шанс на младежите да постигат необятни постижения в образованието и социалното приобщаване“, сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България. 

Търговската верига насърчава и провеждането на ателиета по шах, отново в сътрудничество с дългогодишния си партньор. Заниманията се осъществятват в подължение на вече 2 месеца и помагат на децата да опознаят правилата на играта и да подобрят уменията си, като същевременно развиват емоционалност, ум и социални умения. В активността се включват младежи от всички социални центрове на „Конкордия“ и други нейни партньорски организации. В момента, в ход на реализация е и идеята за организиране на срещи на младежите с популярни шахматисти, като първата от тях е налице и бе осъществена с шампиона Георги Филев, с когото  обсъдиха методи и стратегии в играта.

„Благодарни сме на BILLA България, че подкрепят деца и младежи в риск в тази изключително важна посока – образование и социално приобщаване. За нас това партньорство е много важно и ще се радваме да продължи. Поздравяваме веригата за примера, който дават с активната работа в подкрепа на деца и младежи в риск, като пример за корпоративна социална отговорност“, споделиха от фондация „Конкордия България“.

Търговската верига е доверен партньор на организацията от 2012 г. В началото на май 2022 г., компанията и Фондацията проведоха съвместна акция по почистване на Природен парк „Витоша“, като събраха 9 чувала с отпадъци. По-рано в годината BILLA подкрепи каузата на „Конкордия“ с дарение на стойност 10 000 лв., което обезпечи дейностите, насочени към социалното и образователно развитие на 10 момичета и момчета, лишени от родителски грижи, на възраст от 7-15 години, настанени в Детската къща на организацията в гр. Божурище. Освен на национално ниво, BILLA подкрепя и част от мрежата на организацията в обществена полза „Конкордия Социални проекти“ в Австрия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай