БФС се надява на атрактивно първенство без ЦСКА и "Локо" Сф

БФС се надява на атрактивно първенство без ЦСКА и "Локо" Сф | StandartNews.com

От Българския футболен съюз изразиха надежда предстоящото първенство да бъде атрактивно, въпреки липсата на исторически отбори като ЦСКА и "Локомотив" София.

От БФС пожелаха успех на всички участници в А и Б група, като изразиха надежда за спазване на принципите на феърплея, както и напомниха, че във футбола няма място за расизъм.

Ето и съобщението на БФС:

"В навечерието на новото първенство в "А" и "Б" професионалните ни групи, Българския футболен съюз пожелава успех на всички участници в него! На старта на сезон 2015-16, бихме искали отново да ви напомним, че Българския футболен съюз ще се стреми да бъде пълноправен партньор на всеки един от клубовете, като се надяваме взаимоотношенията ни, да се базират на коректността и почтените действия. Смятаме, че въпреки сложната икономическа ситуация в родния спорт, с общи усилия може да се справим с трудностите и да вървим в една посока за доброто на българския футбол.

Вярваме, че въпреки отсъствието на исторически отбори от неговия състав, първенството ще бъде атрактивно и ще донесе незабравими емоции на привържениците на футболната игра.

Призоваваме за спазването на принципите на "феърплея" както по терените, така и по трибуните. Не на последно място искаме да напомним, че във футбола няма място за расизъм и изразяваме нулева толерантност към всички актове свързани с него.

Успех!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай