БФС и кмет сигнализират прокуратурата

БФС и кмет сигнализират прокуратурата | StandartNews.com

БФС и кметът на Разлог Красимир Герчев едновременно сезира прокуратурата във връзка с обвиненията в "Б" група за продадени мачове и съмнения за черно тото.

"Във връзка с появилите се в публичното пространство през последните дни изявления за уреждане на мачове от Б ФГ Българският футболен съюз сезира официално Прокуратурата и полицията в Благоевград. Представители на "Септември" (Симитли), "Локомотив" (Мездра), "Верея" (Стара Загора), "Ботев" (Враца) и "Пирин" (Разлог) пък ще трябва да се явят пред комисията по етика и феърплей към БФС, за да дадат своите обяснения по изнесените информации", написа БФС.

Красимир Герчев обяви пред БТА, че сам ще сезира прокуратурата да разследва мача между "Пирин" и "Верея". Поводът е цитат на колегата му от Симитли - Апостол Апостолов, че въпросният мач е бил даден за 12 хиляди лева. "Верея" спечели с 1:0 в Разлог.

"Сезираме прокуратурата сами и искаме справедливостта да възтържествува. Ако се докаже, че някой от футболистите на "Пирин" е участвал по някакъв начин в уговорка, аз съм готов да извадя отбора от "Б група. Ако обаче не се докаже нищо, ще съдим въпросния сайт", обяви градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай