БФС започва да търси нов треньор на националия

Централата дава по 36 000 евро на клубовете от елита от програмата "Солидарност" на УЕФА

БФС започва да търси нов треньор на националия | StandartNews.com

Ръководството на Българския футболен съюз изслуша отчета на вече бившите национални селекционери Георги Дерменджиев на мъжете и Александър Димитров на младежите. Договорите на двамата изтекоха и временният президент на БФС Михаил Касабов ще започне разговори с кандидатите за техните заместници. Предложените от него кандидатури ще бъдат обсъдени на следващото заседание на Изпълнителния комитет на централата.

Бе решено още финалът за Купата на България да бъде на 15 май 2021 година, а баражите за влизане в елитното ни първенство между 25 май и 2 юни. Новият сезон ще стартира през месец юли.

Ето цялото съобщение от БФС:

"На днешното си редовно заседание, проведено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се запозна с отчета на селекционера на България "А" Георги Дерменджиев и с този на селекционера на България U21 Александър Димитров за работата им и резултатите на водените от тях отбори в изминалия квалификационен период. Въз основа на тези доклади и на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление "Национални отбори" Емил Костадинов, членовете на ИК възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към момента са свободни предвид изтичането на договорите на двата щаба. На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада на г-н Касабов и ще подложи на гласуване предложените кандидатури.

 Приет бе и проект на спортен календар на БФС за 2021 година, според който баражите за влизане в ППЛ - сезон 2021/2022 г., следва да се проведат през седмицата между 25 май и 2 юни 2021 г. с цел следващата кампания да стартира през месец юли 2021 г. Финалът на турнира Купа България е насрочен за 15 май 2021 г.

Изпълнителният комитет прие предложението за разпределение на средствата по програма "Солидарност" на УЕФА, получени вследствие на участието на български представители в европейските турнири, които през изминалия период възлизат на 780 717 евро, 60 процента от които (468 430 евро) ще бъдат разпределени между клубовете участници в ППЛ - сезон 2019/2020 г., като всеки от тях ще получи по 36 хиляди евро, с 10 хиляди повече от предходния сезон. Клубовете от ВПЛ ще получат по 16 240 евро, а по традиция членовете на ИК гласуваха и сума за клубовете от Трета лига, като всеки от участниците през сезон 2019/2020 г. ще получи по 1000 евро".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай