БФС отложи два мача на Берое

Очаква се утре решение за ЦСКА - "Левски"

БФС отложи два мача на Берое | StandartNews.com

Спортно-техническата комисия на БФС отложи следващите два мача на Берое срещу Монтана и "Левски" заради заразени с коронавирус футболисти на тима от Стара Загора.

"На база представени индивидуални PCR тестове на състезатели и служебни лица от ПФК Берое, Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Ковид-19 са повече от 10 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК Берое, срещата от XIII-ия кръг на Първа лига, между отборите на ПФК Берое и Монтана, насрочена за 22.11 /неделя/, се отлага.

Карантината на първите състезатели показали положителна проба за Ковид-19 изтича на 30.11.2020 г. Предвид това, срещата от XIV-ия кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК Берое и ПФК "Левски", насрочена за 28.11 /събота/, се отлага. Датите за изиграване на отложените срещи ще бъдат уточнени допълнително", се казва в съобщението на комисията.

Очаква се утре БФС да време решение за вечното дерби ЦСКА-София - "Левски". В състава на "сините" вече има отново над 10 заразени с коронавирус и по правилник следващия им мач трябва да бъде отложен. По програма дербито е насрочено за 21 ноември от 15,00 ч на НС "В. Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай